Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2021 23:45 - Допълнение към "нива и квартали"
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 3847 Коментари: 15 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Колегата Жорко" Амстердама", още и "Холивуда" в последно време ме шашна с успехите на децата ни след 10 ти ноември 1989 година. Ами то медал, след медал-то колко деца ни останаха, то все  медалисти. Да знаете малко се успокоих.  Щото като гледам какво дефилира по софийските улици ми се струваше, че болшинството сме легионели и "педали", а се оказва че на по аден план имаме и дечица с медали. И подчертава "Амстердамът" , че тези тези деца с медали, по никой начин не са свързани със "соца"
Реших да проверя. Погледнах най-рейтинговите училища в София/ изчислен въз основа на бал и приети студенти за последните три випуска/
-Немска гимназия-те и немски дипломи си раздават като гевреци-открита 1961ва година
-НПМГ академик Чакалов 1968 г
-СМГ-                                   1971 г
-Класическата гимназия     1977г
-Първа английска гимназия 1959
Мога да продължа и до 20те показани, но всичките са основани преди 1989 година. Нещо повече, след 89та година в София държавата не е построила нито едно училище, нито един стадион, нито една болница. Обещаха ни детскиградини да правят и македонец в Космоса да пратим. Горките, не знаят, че македонци , колкото щеш в Космоса. Що е летяща чиния е или на македонец , или на малорус.
Да се върнем обаче към темата. Иска ми се да попитам "Холивуда", дали се е случвало медал, малко медалченце дори  , наши ученици да са получавали преди 89та година.
Щото едни баби от първичната ППО ме лъжат разни щуротии. Видите ли България била домакин на не едно състезание за ученици. Била домакин на Универсиада, на Спартакиада, на световни и европейски първенства. Лъжат бабите, естествено че не и вярвам. Без бате Бойко , а в по ново време и без Слави, нищо не може да стане. 
Разбирам, че в Лукорско щяло да се организира световно под напяване. Букмейкърите 
залагат основно на две песни да отнесат златния медал- Батальонът се строява и "Ще ти скъсам гъза" Взелата първо място ще станела химн.




Гласувай:
7



1. valdor1355 - Добър вечер, Венци. :)Ще те ап...
11.08.2021 23:57
Добър вечер, Венци. :)
Ще те апострофирам лекичко. Построиха се частни училища, болници и клиники, в които не може да влезе "простосмъртен", ако не си плати. Не ми се гадае с какви пари, но ги построиха съвременни. Цените са по "западен стандарт" и не са за "широката публика" ;).
Поздрави. :)
цитирай
2. vencivaleri1951 - Не се приема апострофът
12.08.2021 00:15

Написал съм държавата не е построила. С училищата нямат успех частниците. Нито едно частно училище не е сред призьорите. Племеник на жена ми се върна от Малта. Дадоха го в частно училище да се "аклиматизира" Наистина сериозна за нашите доходи такса, нво никакъв респект. Училищното настоятелство трепери да не губи ученици и последните са им се качили на главата. С болниците е по добре-там няколко частни болници държат не лош стандарт. Проблемът е , че общинските/които са най много/ са пълна мизерия. Нито като сграден фонд, нито като заплати могат да достигнат да кажем градската мобилност-нези със скобите и паяците!?
А иначе с какво са построени-с кредити, които връщат от пътеките на касата
valdor1355 написа:
Добър вечер, Венци. :)
Ще те апострофирам лекичко. Построиха се частни училища, болници и клиники, в които не може да влезе "простосмъртен", ако не си плати. Не ми се гадае с какви пари, но ги построиха съвременни. Цените са по "западен стандарт" и не са за "широката публика" ;).
Поздрави. :)

цитирай
3. valdor1355 - Да, не съм прочела "държав...
12.08.2021 00:20
Да, не съм прочела "държавата"... Сигурно е от късния час. :)
Съгласна съм текста ти и го подкрепям.
Приятна вечер. :)
цитирай
4. planinitenabulgaria - Наблюдаващите Ви наши оперативни работници за трети път се сезирват връху Вас.
12.08.2021 01:38
Местим базата "Сенце" в новата ни луксозна постройка "Друмче/Обичник. Тук под гробищата са тракийските култови ниши с най-големите размери и са достъпни. желателно е да метнете на джипа си двете русенки с ппимрелите душици, да ги докарате тук и да се пъхнат в тях за кадем и ил /илач/. По-подходящия хотел за емоции е този в Крумовград. Като преместим компютрите си и ги свържем с нашия сателит ще анализираме постингите Ви. За сега само ги оправихме от правописни и стилни грешки.
Четвърти постинг и да напишете, няма да му обърнем табелата ни с надпис "Внимание!" Има и други интересни обекти за нас.
цитирай
5. fun1001 - ...д утро,приятели, днес, раздавам само+++ )
12.08.2021 08:42
всички сте прави - това е просто..Диалектика @

Дядо ми ходеше с камилата, баща ми ходеше с камилата, аз ходя в Мерцедес, синът ми отива в Ланд Роувър , а внукът ми ще се разхожда в Ланд Роувър, но правнукът ми отново ще трябва да ходи с камилата......"

Защото..
Трудните времена създават силни мъже, силните мъже създават лесни времена. Лесните времена създават слаби мъже, слабите мъже създават трудни времена."
Мнозина няма да разберат, но трябва да отгледаме воини, а не паразити..."

Мохамед Ал Мактум. Рашид Ал Мактум е негов баща
и основател на Дубай.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Училищата, школите са като виното-трябва да отлежат-разбира се и реколтата е важна, но тя Божа работа
12.08.2021 12:44
От нас зависят избите и технологиите

Ще ти дам пример с НПМГ. Тя е в квартала в който съм живял най-много, където беше училището в което съм учил най много-на 500м от Националната.
Знам много как и защо е създаена, кой и защо и е патронът, кои наши видни професори , академици са участници в проекта Ще се спра само на държавата , какво направи за това блестящо , дори и днес училище. Отдели терен граничещ с парка-Борисовата градина. Всеки ученик , който имаше желание ползваше общежитие. Всички получаваха стипендии-прилични стипендии. Много добра спортна инфраструктура.Модерно столово хранене и рецептурник сравним с тези в МС и ЦК.

Какво стана след промените. Не говоря за учебната програма-тя едва ли се промени, освен да включи новите постижения. Говоря какво не направи държавата. Не запази обекта . Кошаревски свидетели осакатиха двора на училището-няколко години бе в по голямата си част гараж. После го застроиха. Преди от класните си стаи децата виждаха парка или спортната инфраструктура , днес гледат простори с гащи. Противвсякакви норми в близост има не едно и две заведения, въпреки , че има две училища. Нямат достъпни общежития, орязаха им стипендиите.
Преди държавата инвестираше в децата, днес в Депутати и калинки. Щото когато държавата инвестираше в образование, депутатите получаваха добавка 20 лв над заплатите си, безплатна карта за транспорт, и квартирни за сесите на Народното събрание. Депутатстването беше допълнителен и безплатен труд в ползу роду и никой не се натискаше, а днес е позиция на която си осигуряваш завиден стандарт на себе си , на наследниците си. Да отрежеш двор на училище, още повече на такова училище, ще ти отрежат главата-и това не е метафора и няма кавички.
Езиковите училища. То не е проста работа-назначаваш филолози и специалисти с език и давай...Немската гиманазия, значеше немска гимназия-с германска програма, с учебен колектив от Германия за не малък период. Другите езикови по същия начин. Италианския лицей в Горна баня също.
Това бяха сериозни средства, защото гост учителите, а те не бяха малко, получаваха заплати неколкократно по високи от тази на министър. Тези инвестиции се изплатиха многократно, като лихви получаваме и днес. Медалите и тогава и днес са дивиденти от ограмната работа която бе извършена при създаването на тези базови и елитни училища, както и сериозните средства които бяха инвестирани

puk2 написа:
Според тази "чудна логика" едни от най-престижните университети се дължат на феодализма.

цитирай
7. notfun - ...венци, шантажират те..подло...внимавай!)
12.08.2021 14:45

да видим,как ще излезеш..достойно от Фатката на...тролята )
цитирай
8. vencivaleri1951 - Мисля, че не разбираш смисъла на империализма
12.08.2021 16:32
Отъждествяваш го мисля с капитализма. Защото империалист е и Чингис хан, най големият империалист, но за образование е трудно да се говори при него и империята-няй голямата.
Иначе добрият капиталист, както и добрият социалистически ръководител много добре знаят , че инвестициите в образованието и науката се връщат най-бързо и с
най- висока възвращаемост. Когато образованието е култ, то и бедният човек и богатият е склонен да дарява в негова полза. Цяло селО е учило даровитите деца.
Най големите дарители за СУ са братя Георгиеви-търговци, но съизмерим с тях дарител е акад Попов-марксист, АБПФК. Голям дарител е и неукия , но голям българин Боян Радев-в областта на културата и историческото наследство.
Дарителството е интимен акт и не зависи от идеология. Никоя идеология не прповяда
паркинг в двора на училище. Разкрити бяха ужасяващи подробности за педофилия и блудство в интернати на Запад и то някои под контрола на църквата. Можем ли да обвиним Западното общество и Ватиканът , че толерират педофилията и др преверзии. Отделни извратеняци на високи позиции да, но обществото е жертва.



puk2 написа:
Интересно как злите империалисти не са заграбили терените на Харвард, Оксфорд, Кеймбридж, а даже им подаряват сгради и площи.

цитирай
9. vencivaleri1951 - И какво?
12.08.2021 16:39
Аз за медали не се боря-още повече след тази Олимпиада. Ужас за вас младите-не знаете като бръкнете в нечии гащи -пенис , или вагина ще набарате. Господ и бай-Тодор, поне това ми спестиха:)))


notfun написа:

да видим,как ще излезеш..достойно от Фатката на...тролята )

цитирай
10. getmans1 - Акад Попов-марксист, АБПФК. . . ...
12.08.2021 18:50
Акад Попов-марксист, АБПФК ... съизмерим с братята Георгиеви
цитирай
11. vencivaleri1951 - И кое му пречи да бъде съизмерим
12.08.2021 19:18
Това , че е марксист, че е антифашист?
Ами прочети малко за него. Той оставя цялото си наследство на Университета Скъпи
библиотека, дом, вила, спестявания с които ежегодно се дават стипендии на определени студенти... библиотеката му е уникална между впрочем. Като редки заглавия по богата от тази на СУ.
Ако не знаеш Маркс и Жени, дават цялата зестра на втората в подкрепа на Парижката комуна. А Жени е дъщеря на водещ по това време банкер. След този акт, родителите и късат с младото семейство.
Тоест и с този акт , акд Попов може да се нарече марксист Лично аз не знам по голям дарител от академика след 9 ти септември, въпреки , че след промените имаме много богати хора


getmans1 написа:
Акад Попов-марксист, АБПФК ... съизмерим с братята Георгиеви

цитирай
12. getmans1 - . . . Че дай „сламка„ де, то ПОПОВ-ци ...
12.08.2021 19:40
... Че дай „сламка„ де, то ПОПОВ-ци много ...

vencivaleri1951 написа:
Това , че е марксист, че е антифашист?
Ами прочети малко за него. Той оставя цялото си наследство на Университета Скъпи
библиотека, дом, вила, спестявания с които ежегодно се дават стипендии на определени студенти... библиотеката му е уникална между впрочем. Като редки заглавия по богата от тази на СУ.
Ако не знаеш Маркс и Жени, дават цялата зестра на втората в подкрепа на Парижката комуна. А Жени е дъщеря на водещ по това време банкер. След този акт, родителите и късат с младото семейство.
Тоест и с този акт , акд Попов може да се нарече марксист Лично аз не знам по голям дарител от академика след 9 ти септември, въпреки , че след промените имаме много богати хора


getmans1 написа:
Акад Попов-марксист, АБПФК ... съизмерим с братята Георгиеви


цитирай
13. vencivaleri1951 - акНикола Петков
12.08.2021 22:07
Ти неблагонадежни хора не познаваш

Неудобен за всички власти-преди, след 9ти септември, след 10 ти ноември...
Впрочем за дарителството едва ли ще намериш
Като ректор възстановява Стопанския факултет и вакрва Богословския

getmans1 написа:
... Че дай „сламка„ де, то ПОПОВ-ци много ...

vencivaleri1951 написа:
Това , че е марксист, че е антифашист?
Ами прочети малко за него. Той оставя цялото си наследство на Университета Скъпи
библиотека, дом, вила, спестявания с които ежегодно се дават стипендии на определени студенти... библиотеката му е уникална между впрочем. Като редки заглавия по богата от тази на СУ.
Ако не знаеш Маркс и Жени, дават цялата зестра на втората в подкрепа на Парижката комуна. А Жени е дъщеря на водещ по това време банкер. След този акт, родителите и късат с младото семейство.
Тоест и с този акт , акд Попов може да се нарече марксист Лично аз не знам по голям дарител от академика след 9 ти септември, въпреки , че след промените имаме много богати хора


getmans1 написа:
Акад Попов-марксист, АБПФК ... съизмерим с братята Георгиеви



цитирай
14. darktales - ОК. Големият ми син е раждан 1991. Не ...
17.08.2021 00:33
ОК. Големият ми син е раждан 1991. Не го приеха първи клас в Руското училище във Варна, поради глупост. Разни деца на митничари, общински съветници и бивши шапкари/сегашни бизнесмени се оказаха way better от него. Хубаво, квот такова. На нас с майка му ни се струваше умен, ма кво да прайм. Дете ни е, пак ще си го обичаме.

Той па взе да ходи по математически, литературни и по физика състезания. Медали, класирания, олимпиади. Спечели стипендия за Харвард, от немски частен донор. Там подрънкваше на рояла, на който е свирил и Джон Кенеди, но завърши по-добре от него, с ФиБетаКапа и summa cum laude. Спечели стипендия за магистърска в Кеймбридж. Там пък спечели стипендия за докторантура в Масачузетския технологичен. Сега е един от десетината експерти в света в неговата област и си прави докторската работа. Върху изкуствения интелект. Ще затриват света.
Както и да е, кажете моля, ако се беше родил през соца, докъде щеше да му спре пътя? Според мен - до Руското училище във Варна, мечта недостижима.
цитирай
15. kvg55 - vencivaleri1951,
09.09.2021 11:37
И землякът е завършил средното си образование в училище построено при социализма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 5058909
Постинги: 1352
Коментари: 19556
Гласове: 5477
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031